Kultur

Metronomy är inte bara något för Robyn

skivrecension Artikeln publicerades

Metronomy

Pop

Album: Metronomy forever

Bolag: Caroline/Universal

I cirka tio år har Metronomy verkat någonstans i periferin, men alltid haft ögonen på sig. Joe Mount och hans band gör en tjusig soulpop där basen alltid har varit rasande snygg electronica. Robyn anlitade Mount inför sitt senaste album ”Honey” och när man sitter och hör nyanserna i Metronomys rika ljudvärld så känns samarbetet helt naturligt. Robyn har å andra sidan alltid haft en omistlig känsla för retrofuturism, det vill säga ambitionen att mixa dåtid med det hypermoderna.

”Metronomy forever” är 17 låtar där flera är som medvetna andrum, vackra pausstycken som leder rakt in i nästa popdänga. Britterna har en förmåga att hitta en vemodig närvaro i det som på ytan låter sprudlande. Det är smart. Både på ett produktions- och melodimässigt plan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.