Annons

Medlaren Runesson föreslås ta plats i Akademien

Enligt obekräftade källor kommer Eric Runesson att ta en stol i Svenska Akademien. Han är jurist och har den senaste tiden agerat medlare för Akademien.
Akademien • Publicerad 5 oktober 2018
Eric Runesson blev nyligen invald som justitieråd i HD. Rykten säger nu att nästa inval för hans del handlar om Akademien.
Eric Runesson blev nyligen invald som justitieråd i HD. Rykten säger nu att nästa inval för hans del handlar om Akademien.Foto: Pressbild/Högsta Domstolen

Det var under torsdagens möte som ledamöterna röstade in affärsjuristen Eric Runesson i Akademien. Det är en uppgift tidningen har fått tillgång till, men utan att lyckas få den bekräftad.

Det har sedan ett tag tillbaka varit tydligt att en av Akademiens önskningar har varit att få in en jurist bland De Aderton. Den önskan uppfylls nu, om Hovet godkänner förslaget.

Annons

Eric Runesson har den senaste tiden varit medlare mellan Nobelstiftelsen och Svenska Akademien. Han är född 1960, affärsjurist och tillträdde nyligen som justitieråd i Högsta domstolen. För drygt 20 år sedan la han fram sin avhandling ”Rekonstruktion av ofullständiga avtal”, vid Handelshögskolan i Stockholm.

Börshuset i Gamla stan i Stockholm. Central plats för Svenska Akademien.
Börshuset i Gamla stan i Stockholm. Central plats för Svenska Akademien.Foto: Henrik Montgomery/TT

Svenska Akademien har getts möjlighet att svara på frågan om Runesson föreslås väljas in i Akademien, men har inte svarat.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons