Kultur

Med musikalisk fingertoppskänsla

Kultur Artikeln publicerades

ShitKid

Genre: Pop/Rock

Album: [Detention]

Bolag: PNKSLM Recordings

Sedan fullängdsdebuten ”Fish” och den senaste EP:n ”This is it” från 2018 har ShitKid, numera duo, kommit att förknippas med unika uttryck och skarpa svängningar. Albumet "[Detention]" uppfyller allt detta med råge, men utmanar också lyssnaren med ett helt nytt, eller snarare nygammalt, sound.

Tänk emo, tänk grunge och postpunk. Så som det lät på 90- och 00-talen. Där, bland de egna tonårsidolerna har Åsa Söderqvist och Lina Molarin Ericsson hittat sin inspiration.

En fin hyllning och musikalisk fingertoppskänsla, men ibland känns den nostalgiska tematiken som ett svårtolkat och aningen forcerat skådespel.

Bästa låt: ”Summer '18”

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.