Kultur

Med en personliga sida

Recension Artikeln publicerades

Bella Stenberg har lyssnat på femte albumet från ett band som sällan tar den raka vägen

Thao & The Get Down Stay Down

Album: Temple

Bolag: Ribbon/Playground

Genre: Alternativpop

Femte skivan från det San Francisco-baserade bandet med Thao Ngyuen i centrum som röst och kreativ kraft. Från att ha funderat över om förra albumet skulle bli det sista har hon istället hittat en ny och mer personlig sida som artist.

Att kalla bandet för experimentellt är att ta i, men excentriska är de och väljer sällan den rakaste vägen. Ett undantag är den värmande americanapopen i ”Pure cinema”. Albumet har många lager, och låtarna får olika ingångar eller kryddas med ett otippat instrument, som titelspårets surfrockiga gitarr eller flöjten i ”Disclaim”. I ”Phenom” hörs stackatosång och en basgång som kunde ha tillhört Primus. Förutom att det är bästa låten har den en tidstypisk video – gjord i videokonferensprogrammet Zoom.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.