Annons

Malin Axelsson får hela Sverige som scen

Teater • Publicerad 2 juni 2021
Malin Axelsson blir ny konstnärlig ledare för Riksteatern barn och unga. I höst är hon aktuell med en nyskriven eurodancemusikal. Arkivbild.
Malin Axelsson blir ny konstnärlig ledare för Riksteatern barn och unga. I höst är hon aktuell med en nyskriven eurodancemusikal. Arkivbild.Foto: Karin Wesslén / TT

Dramatikern och regissören Malin Axelsson, i höst aktuell med sin nyskrivna eurodancemusikal "Eufori", blir ny konstnärlig ledare för Riksteatern barn och unga.

Hon kommer närmast från en tillvaro som frilansare men har tidigare haft motsvarande ledningsuppdrag både på Sveriges Radio Drama och på Ung scen/öst i Linköping. Sitt stora genombrott som dramatiker fick hon 2005 med den uppmärksammade "Jösses flickor – Återkomsten" på Stockholms stadsteater.

Annons

Som konstnärlig ledare för Riksteatern barn och unga hoppas Malin Axelsson kunna ge den unga publiken scenupplevelser som de aldrig glömmer, förklarar hon i ett pressmeddelande.

"Vi ska göra konstnärligt utmanande scenkonst på Riksteatern barn och unga och våga vara ambitiösa", säger hon, och tillägger att hon ser fram emot att få hela Sverige som scen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons