Kultur

Madi Banja lever upp till förväntningarna

skivrecension Artikeln publicerades

Det är ingen slump att Madi Banja har döpt sitt debutalbum till ”Välsignelsen”, för den svenske hip hop- och R&B-artisten snubblade bokstavligen in i musiken.

Madi Banja

Hip hop/R&B

Album: Välsignelsen

Bolag: Sony

Efter att ha börjat freestyla för själv under skogspromenader gästade han Ison & Fille på Länge leve vi och kom i kontakt med Lorentz. Denne rappade därefter om Madi Banja i sin monumentala hit Där dit vinden kommer och sedan dess har det rullat på. På ”Välsignelsen” ger han sig själv total frihet och fortsätter låta som ingen annan. Soundet pendlar mellan att vara lekfullt, fjäderlätt och benhårt. Och förutom lysande samarbeten med Imenella, Ikhana och Erik Lundin bevisar Madi Banja återigen att han och Lorentz är en oslagbar duo. Samarbetet i Ljuset i tunneln säger allt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.