Annons

Lustfylld komedi på Hemgården

Komedin Making a movie är väl värd ett besök, anser BT:s recensent.
Teater • Publicerad 2 september 2017
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Foto: Anders Robertsson

Snåriga relationer, otrohet, söndrig kaffemaskin, graviditet och en pågående filminspelning som aldrig tycks bli färdig - se där några av ingredienserna i en högst underhållande komedi av författarduon Janoch Taikon och Julia Kolander.

Taikon tillsammans med assistenter svarar också för en ambitiös regi både beträffande personinstruktion och genom de väl tillvaratagna komiska scenmomenten.Resultatet blir därför ett mestadels väloljat ensemblespel.

Annons

Huvudlinjen i skådespelet är således filminspelningen med sina ständiga trassligheter som tycks driva regissören, spelad av Taikon själv, på den väg som ändar i nervsammanbrott. Det är också han som står för en del illusionsbrytande effekter, till exempel att hejda handlingen för att kommentera eller informera. Metoden visar sig fungera alldeles utmärkt.

Allt som allt innehåller föreställningen en hel del minnesvärda scener, samtliga med oemotståndligt komiska effekter. Ett sådant moment är när ett par av de kvinnliga skådespelarna mycket trovärdigt och mycket roligt gestaltar svårigheten att inte avslöja en hemlighet. Likaledes fägnas man av regissörens play back-uppvisning med akrobatiskt rörelsemönster, omedveten om hans kvinnliga allt i allo som starkt inspirerad deltar i den halsbrytande koreografin.

Över huvud taget är de enskilda skådespelarprestationerna utan undantag värda beröm. Som väl framgått är Making a movie en synnerligen lustfylld föreställning, framförd av en ung ensemble på bästa spelhumör.

Bo W Jonsson
Annons
Annons
Annons
Annons