Annons

"Louie Louie"-gitarrist död

Musik • Publicerad 19 april 2021
The Kingsmen, med Mike Mitchell längst till höger i bild när de spelade med skådespelaren Annette Funicello. Arkivbild.
The Kingsmen, med Mike Mitchell längst till höger i bild när de spelade med skådespelaren Annette Funicello. Arkivbild.Foto: AP/TT

Mike Mitchell, som var en av medgrundarna till 1960-talsbandet The Kingsmen, är död. Han är kanske mest känd för sitt energifyllda gitarrsolo i gruppens hitlåt "Louie Louie" från 1963.

Det var en cover på en r'n'b-låt och gruppens rockigare version som nådde till en andraplacering på topplistorna i USA. Låten blev också föremål för en utredning av FBI, skriver The Guardian. Texten, som sjöngs av frontmannen Jack Ely, misstänktes vara obscen vilket gjorde att låten förbjöds i delstaten Indiana.

Annons

Mike Mitchell var den sista kvarvarande originalmedlemmen i bandet, som bildades i Portland, Oregon 1959. De fick även stor framgång med låtarna "Money (thats what I want)" och "The jolly green giant".

Mike Mitchell spelade med bandet under 60 års tid. Han blev 77 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons