Annons

Lilla Krogen Band vurmar för det gamla Borås

Sångaren Jonas Mortensen i Lilla Krogen Band ser på Boråskrogen Lilla krogen som en förlängning av sitt vardagsrum.
– Den representerar allt vi står för, säger han.
Musik • Publicerad 4 september 2020 • Uppdaterad 11 september 2020

Här saknas innehåll

Det är en brokig skara om totalt sju personer som måste tränga ihop sig på scenen under inspelningen av Klubb Undergrunden sessions. Under intervjun en stund senare har gruppen minskats ner till sex, den sjunde, basisten, har redan sprungit iväg till, ja, just det, Lilla krogen. Och de andra verkar vilja dra iväg de också, bara vi får den här intervjun överstökad.

– Det är den enda bevarade faciliteten i Borås som finns kvar i samma skick sedan typ 70-talet och vi vurmar väldigt mycket för det gamla Borås. Det är inte riktigt därför vi bara hänger där, de har allting, världens bästa ägare och världens bästa klientel. Så det finns ingen like, var man än är i hela världen så längtar man tillbaka till Lilla krogen, säger Jonas Mortensen, sångaren i bandet.

Lilla Krogen Band spelar in sin konsert för Klubb Undergrunden sessions, omgång 2.
Lilla Krogen Band spelar in sin konsert för Klubb Undergrunden sessions, omgång 2.Foto: Elin Thornberg
Annons

Bandet kom till 2018, och bygger i grunden på Jonas Mortensens eget visprojekt. Musiken och texterna skildrar baksidan av ett medelklassliv, och karaktärerna som dyker upp i låtarna har på något sätt en koppling till krogen som bandet vurmar så mycket för. Det är också här de flesta av låtarna skrivs.

– Det är verkligen mitt vardagsrum, säger Jonas Mortensen.

Just nu är bandet igång med att släppa sitt första album, som är inspelat och klart i väntan på släpp. Jonas Mortensen beskriver det som en ”glädjefylld kamp”.

– Egentligen skulle den blivit en sommarplatta men det kom en pandemi i vägen. Nu kommer den antagligen släppas mitt i vintern.

Här saknas innehåll

Elin ThornbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons