GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lena Philipsson riktar blicken uppåt

Lena Philipsson har åstadkommit en spretig blandning pop med inslag av allt från gospel till modern dansmusik och reggaetoner.

Lena Philipsson

Album: Maria Magdalena
Bolag: Roxy/Playground
Genre pop

Lena Philipsson har döpt sitt korta fjortonde album efter sina egna förnamn. Numera är hon en artist med kontroll över hela processen, och texterna visar upp både nödrim och bitsk humor. I ”Höra hur du mår” gör hon just det som många recensenter efterlyst från hippare artister: skriver om vuxenvardagen, saknaden efter utflyttade barn. Musikaliskt håller hon ihop en spretig blandning pop hela vägen från Torgny Söderberg till Molly Sandén, med inslag av allt från gospel till 80-talsschlager och modern dansmusik, i ”En stilla depression” till och med reggaeton (och det funkar!). Souliga ”Stockholm” handlar om hennes hemstad sedan länge, men Vetlandamålet ruckar hon inte på. Fötterna står stadigt på jorden men blicken riktas högt.

Läs mer