unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Läskigt syskondrama som griper tag och överraskar

Tunga familjehemligheter och plågade spöken. Kristina Ohlsson är aktuell med en ny spänningsbok för mellanåldern.

Mysteriet på Ödeborgen

Mellanåldersbok
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: BonnierCarlsen

Det är inte med glädje som Ellie och Walter kommer till sitt nya hem, borgen på Stormön. Syskonen har placerats där efter att föräldrarna gjort något riktigt dumt. Till råga på allt spökar det i borgen.

”Mysteriet på Ödeborgen” blandar vardag och historia, i samma anda som Kristina Ohlssons tidigare böcker ”Glasbarnen” och ”Silverpojken”. Hon skriver som alltid drivet och effektivt och zoomar skickligt in små detaljer som får avgörande betydelse längre fram.

Barnen tar form som gripande individer, men också bifigurerna får djup. I slutet finns ett onödigt summerande parti, men undersökningarna av borgens historia och kampen mot den onda spökfågeln formas elegant. Det är ett riktigt läskigt syskondrama, fullt av överraskningar.