Annons

Laila Bagge om kritiken: Alla är powerkvinnor

Realityserien "Svenska powerkvinnor" är tillbaka med en ny säsong.
Tv • Publicerad 7 februari 2022
Den svenska powerkvinnan Laila Bagge. Arkivbild.
Den svenska powerkvinnan Laila Bagge. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT
De svenska powerkvinnorna Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina "Keyyo" Petrushina. Arkivbild.
De svenska powerkvinnorna Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina "Keyyo" Petrushina. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Realityprogrammet där tittarna får följa Laila Bagge, Camilla Läckberg, Keyyo, och ett par andra framgångsrika kvinnor hade premiär i höstas. Bagge är nöjd med hur programmet togs emot.

– Man vet ju aldrig vad folk ska tycka, men det här blev väldigt bra respons och framför allt har jag fått höra från andra kvinnor som har tittat på programmet att de tycker att det är roligt att få följa med både i arbetet och i privatlivet, säger hon.

Vi vara inspiration

Annons

Främst ser hon realityprogrammet som ett sätt att inspirera till kvinnligt företagande.

– Det är det som egentligen är tanken med programmet från början. I 25 år har det varit lika låg nivå av kvinnor som startar och driver egna företag. Vi är tredje sämst i Europa på det här. Det är bara Irland och Malta som ligger efter Sverige, säger Bagge.

"Svenska powerkvinnor" har fått utstå en del kritik också. Programmet fick några kängor i tidningar, och tidigare utrikesministern Margot Wallström sågade hela upplägget på Twitter.

Slår tillbaka kritiken

Laila Bagge tycker att kritikerna har missuppfattat programmet. Hon tror att många har hängt upp sig på programmets namn i onödan.

– Det är inte ens vi som har satt namnet utan det är kanalen. Och många tycker väl att det finns andra än vi som också är powerkvinnor. Men bara för att vi jobbar med det som vi gör betyder så betyder inte det att andra grupper inte skulle vara powerkvinnor, säger hon och fortsätter:

– Egentligen skulle jag säga att i stort sett alla kvinnor är någon form av powerkvinna, vare sig de jobbar inom vården, är ensamstående mammor eller vad det än är.

"Svenska powerkvinnor" har premiär 8 februari TV3 och Viaplay.

Fakta: De medverkar i "Svenska powerkvinnor"

Camilla Läckberg: Deckarförfattare och entreprenör, född 1974 i Fjällbacka.

Kristina "Keyyo" Petrushina: Komiker och programledare, född 1997 i Omsk, Ryssland.

Laila Bagge: Låtskrivare, manager, tv-personlighet och radiopratare, född 1972 i Lund.

Antonija Mandir: Influerare och Youtube-profil, slog igenom i tv-programmet "Ex on the beach", född 1995 i Skillingaryd.

Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh: Läkare, neuroforskare, entreprenör och tv-personlighet, född 1980 i Teheran.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons