Annons

Lady Gaga tar ton för aborträtten

Musik • Publicerad 9 augusti 2022
Lady Gaga. Arkivbild.
Lady Gaga. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Lady Gaga sjunger ut om rätten till fri abort under sin Chromatica Ball-turné. I Washington DC dedikerade hon låten "The edge of glory" till "alla kvinnor i Amerika, som nu behöver oroa sig för graviditeter".

– Jag ber för att det här landet säger ifrån, att vi håller ihop, och att vi inte slutar förrän det blir rätt, sade artisten enligt Pitchfork.

Annons

Lady Gaga är en av många artister i USA som tar avstånd från Högsta domstolens beslut att i juni riva upp domen "Roe mot Wade", vilket leder till att enskilda stater kan förbjuda aborter.

Bland dem finns Paramore och Rage against the Machine som skänker en del av sina turnéintäkter till organisationer som kämpar för reproduktiva rättigheter. Megan Thee Stallion, Glastonbury, Olivia Rodrigo och Phoebe Bridgers har skrivit under ett upprop i The New York Times där man protesterar mot beslutet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons