unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kungliga Operan förlänger stängning till mars

Kungliga Operan i Stockholm håller stängt för publik sedan mitten av november. Nu förlängs stängningen till den 26 mars.
Kungliga Operan hoppas kunna öppna den 27 mars. Arkivbild.
Kungliga Operan hoppas kunna öppna den 27 mars. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Om smittskyddsläget är bättre vid den tidpunkten planerar man att inleda säsongen den 27 mars med en premiär.

Det är Richard Strauss opera "Ariadne på Naxos" som står på schemat. Operans ledning meddelar att om coronapandemin fortsätter i samma utsträckning som tidigare sker premiären på strömningstjänsten Operanplay.

"Allt vi gör i operahuset är coronaanpassat utifrån rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Om vi kan fullfölja våra planer att öppna dörrarna redan i vår så ser det ut att bli för en begränsad mängd besökare, varför jag är så glad över Operanplay, där vi erbjuder ett komplement för alla som vill se balett och opera när som helst," säger vd och operachef Birgitta Svendén i ett pressmeddelande.

"Ariadne på Naxos" blir den första produktionen Alan Gilbert dirigerar som nytillträdd musikchef. I rollerna finns Christina Nilsson som Ariadne, Daniel Johansson som Bacchus, Sofie Asplund som Zerbinetta och Johanna Rudström som Kompositören samt skådespelaren Andreas T Olsson som Hovmästaren.