Annons

Kul repris av Kalle Lind

”Snedtänkt”, som har sin upprinnelse i en pod, är underhållande läsning om kända och okända personligheter i underhållningsbranschen.
bokrecension • Publicerad 29 oktober 2018
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Kalle Lind skriver väldigt bra och underhållande.
Kalle Lind skriver väldigt bra och underhållande.Foto: Ola Torkelsson

Kalle Lind är allt–i–allo i underhållningsbranschen. Radiopratare, bloggare, poddare, författare. Ofta med ett kåserande anslag. Fick sitt folkliga genombrott som värdig tvåa (tillsammans med Isobel Hadley-Kamptz) i ”På spåret” 2016/17.

En gång sablade jag ner på hans debut "Människor det varit synd om” med motiveringen att han i sin tur sablade ner bland andra Lasse Berghagen. Lind hämnades med att kalla mig Högröd. Skämtet finns med även i den här boken. Och det känns närmast hedrande… Av den enkla anledningen att Lind skriver bättre böcker i dag.

Annons

”Snedtänkt”, som har sin upprinnelse i en pod, är underhållande läsning om kända och okända personligheter i underhållningsbranschen. En del måhända sönderskrivna, andra tämligen bortglömda.

Boken består av 20 essäer, mest om gubbar.

Schlagerkompositören Johnny Bodes nazisympatier och bisarra sexlåtar känns som välgenomlyst. Liksom Britt Wadners kamp mot Palme och Pekka Langers självdestruktiva leverne.

Men eftersom Lind skriver väldigt bra och underhållande så gör reprisen inget.

Men det är till exempel kul att läsa om Nancy och Carina, som man glömt bort. Eller en del stofiler från förra seklets början. Som den där Jörgen som rasade mot Grilljannarna.

Kan sakna ordentliga källhänvisningar, samtidigt kan jag tänka mig att Lind inte gärna vill förstöra en skön skröna med akademiska petitesser.

Kul Kalle, och det märks att killen älskar sina offer.

Per HägredSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons