unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kristina Olsson skriver både trevligt och spännande

En trevlig bok, tycker Mats Palmquist om ”Stormvakt”. Men det är även en ruskig bok om hemska händelser.
Kristina Olsson skriver trevligt.
Kristina Olsson skriver trevligt.
Foto: Anna-Lena Lundqvist

Deckare

Stormvakt

Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Forum

Trevlig. Det är det första ord som dyker upp för mig när jag läser Kristina Ohlssons ”Stormvakt”, den första boken i en ny serie där secondhandhandlaren August Strindberg (ja, han heter så) och polisen Maria Martinsson har huvudrollerna.

Fast trevlig ska ju inte en deckare vara, inte främst. Den ska vara spännande, det är därför jag läser sådana. Men så visar det sig att Ohlssons deckare faktiskt är båda delarna. Strindberg och Martinsson är sympatiska och, ja, trevliga. Händelserna är otrevliga och ruskiga.

quote
August försöker finna sin plats som ortsbo och som handlare, han flyttar in i ett hyrt hus i grannorten Hovenäset, ett hus som det visar sig bära på en alldeles förfärlig historia.

Finansmannen August Strindberg kommer till Kungshamn i Bohuslän en stormig sensommarnatt, flyttande från ett Stockholm där han inte trivs. Planen är att öppna en secondhandaffär i begravningsentreprenörens gamla lokaler.

Samma natt försvinner den omtyckta läraren Agnes spårlöst.

Hela samhället sluter upp i letandet efter Agnes, även nykomlingen August. Alltefter att tiden går minskar hoppet att finna henne vid liv. August försöker finna sin plats som ortsbo och som handlare, han flyttar in i ett hyrt hus i grannorten Hovenäset, ett hus som det visar sig bära på en alldeles förfärlig historia. Men har denna historia också en koppling till fallet med Agnes? Och vad blir Augusts roll i det hela.

I ”Stormvakt” berättar Kristina Ohlsson insiktsfullt om våld i nära relationer, om förbjuden kärlek och otrohet, om hemska händelser i det förgångna. Men hon gör det just på ett ganska trevligt vis.