Annons

Konstmässan Art Basel ställer in

Konst • Publicerad 7 juni 2020
Art Basel Miami Beach har inte ställt in. I fjol visades detta konstverk av den kinesiske konstnären Ai Weiwei på mässan. Arkivbild.
Art Basel Miami Beach har inte ställt in. I fjol visades detta konstverk av den kinesiske konstnären Ai Weiwei på mässan. Arkivbild.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

På grund av den fortsatt osäkra situationen i världen har Art Basel ställt in sin stora konstmässa i Schweiz. I ett tidigare skede hade mässan skjutits upp från den ordinarie tiden i juni till september.

Den svenske galleristen Claes Nordenhake, som varit kritisk till planerna på att genomföra mässan och sökt stöd för denna hållning i ett brev som skickats ut till gallerier, är nu lättad och säger i en kommentar till Artnet news att han tycker att det är modigt att mässan ställs in.

Annons

Nu blir i stället mässan framskjuten till juni 2021.

Konstmarknaden fick sig ett avbräck redan tidigare i år då Art Basel Hongkong fick ställas in i mars. Däremot fortsätter planeringen för Art Basel Miami Beach, som äger rum i Florida i december.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons