1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kesha är som bäst när hon siktar högt

Med tanke på hur omfattande och spretig låtlistan faktiskt är så löser Kesha uppgiften imponerande väl, skriver BT:s recensent Karin Grönroos om Keshas nya album ”High road”.
Foto: Pressbild, RCA/SME
btbtbtbtbt

Kesha

Genre: Pop
Album: High road
Bolag: Rca/SME

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Kesha har ett antal tuffa år i bagaget. Sedan rättsprocessen mot producenten Dr Luke, som hon stämde 2014 efter anklagelser om mångåriga sexuella övergrepp och trakasserier, dröjde det till 2017 innan hon följde upp karriären med ett nytt album. Detta efter att först dragit tillbaka sin stämningsansökan som hon inte upplevde att hon kunde vinna, och därtill fört en seglivad kamp om att få riva upp sitt kontrakt med Sony Music och Dr Luke.

När hon inte fick gehör i domstolen så tog hon istället med sig frustrationen in i arbetet med skivan ”Rainbow”. Resultatet blev ett feministiskt tilltal och ett allvar som tidigare inte ingått i hennes register. Och så, mitt i allt mörker, åstadkom Kesha en stark comeback.

När hon nu följer upp med produktionen ”High road” landar hon i ett mer hitorienterat tilltal, utan att för den sakens skull förlora sig i ett lättsmält koncept. Attityden är genomgående pigg och självsäker, även om den hela sexton spår långa låtlistan knappast kan sägas ha en samlad paketering. Låtarna strävar tvärtom i flera olika riktningar.

Hiphop -inslagen i den inledande ”Tonight” avlöses av de Pink- och Gwen Stefani-doftande ”My own dance” och ”Raising hell” för att senare stanna upp i de finstämda ”Shadow” och ”Comboy blues”. På ”Resentment” återvänder hon, tillsammans med Sturgill Simpson till countryn, och går sedan vidare till de mer juvenila ”Birthday suit”, ”Potato song” och ”BFF”.

Med tanke på hur omfattande och spretig ”High road” faktisk är så löser Kesha uppgiften ändå imponerande väl. Även om de olika titlarna inte alltid hänger samman rent soundmässigt så håller majoriteten av dem måttet som enskilda spår.

Som bäst blir det dock när hon tillåter sig att blicka bortom de redan inarbetad ramarna och siktar högt. Som i ”High road”, ”Honey” och ”Kinky”. Det är vid de tillfällena hon blickar framåt på allvar och avslöjar att hon inte behöver luta sig mot enkla lösningar.

Läs mer

Sport

Här är spelarbetygen efter Elfsborgs rysare mot Kalmar

Han var bäst i Elfsborgs seger: ”Visar mest pondus”

Borås

I DAG: Trafikolycka i Skene – bil har vält i dike

Ett larm om en trafikolycka nådde SOS Alarm runt kvart i åtta på måndagskvällen. Räddningstjänst har varit på plats, och föraren är kontaktbar. Utöver det är skadeläget okänt.

Borås

Boråsaren satt uppe hela natten – lyckades fånga ”Neowise” på film

Kometen Neowise är nu synlig på himlen och lockar stort intresse bland astronomer

Borås

Efter år av motgångar – vandalisering i butiken: ”Orkar snart inte mer”

Företagets tuffa tid: ✓ Storbranden ✓ Pandemikraschen ✓ Inbrottet

Kind

Dömdes för att ha tagit stryptag på elev – nu slutar läraren

Skolchefen: ”Det är ett avslutat kapitel”.

Nyheter

Efter vargangreppen i Romsås – ingen skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen kommer inte besluta om skyddsjakt efter dubbla vargangreppen.