GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kendrick Lamar blottar sina barndomstrauman

Skivrecension • Publicerad 27 maj 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Hiphop

Kendrick Lamar

Album: Mr. Morale & The Big Steppers

Skivbolag: Top Dawg/Interscope

Kendrick Lamars efterlängtade femte album utmärks av ofantligt blottande texter. Compton-rapparen öppnar upp sig om barndomstrauman och trasiga familjerelationer, som att han omvandlat terapisamtal till bars. Soundet är dock inte lika lätt att kategorisera. Vissa låtar är ljudmässigt stilrena, andra kaosartade. Vissa i dur, andra i moll. Men repetitiva ljud och ändlösa crescendon skapar ett ångestmoln som vilar även över de gladare låtarna. “Mr. Morale & the big steppers” är inte skapat för att varken dansa eller gråta till. Lyssningen kräver koncentration och reflektion. Precis som att läsa bok. Tråkigt, kanske det låter. Men som med en bra bok lämnas man ändå med en gripande ledsamhet i slutet över att den inte fortsatte lite, lite till.

Tuva LejonklouSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.