Annons

Julia Roberts glänser även i ”Homecoming”

Fansen lär få sitt lystmäte.
Tv-serie • Publicerad 1 november 2018
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Foto: Amazon Prime

Homecoming

Amazon prime, säsong 1

Jag vet inte, men kanske är det här det slutgiltiga beviset på att det är tv-serier som är the shit och att 90 minuter långa spelfilmer har spelat ut sin roll. Att strömning är bättre än bio. Att det är Netflix-generationen som står för kreativiteten. Jag tänker på det faktum att nu även Julia Roberts liksom bytt sida. Nu när alla från Glenn Close, Nicole Kidman och Emma Stone gjort det. Roberts har huvudrollen i den här serien. Och fans av henne lär få sitt lystmäte. Hon tar verkligen plats i den här seren och hennes lyskraft är fortfarande intakt.

Jag gillar hennes tidigare karaktärer, som Vivian Ward i ”Pretty woman”, Anna Scott i ”Notting hill” och Erin Brockovich i filmen med samma namn, och blir inte besviken på hennes Heidi Bergman. Även om hon är allt annat än en romantiker. Vi får följa Heide dels i rollen som terapeut på en förläggning för hemvändande soldater, dels några år senare då hon sadlat om och arbetar som servitris på någon grisig sylta i en hamnstad. Oklart varför detta lappkast dock. Någonting händer nämligen på den där förläggningen som vi tittare inte får reda på. När en utredare på försvarsmyndigheten börjar undersöka det hela inser man att Roberts gestalt bär på hemligheter hon absolut inte vill ska komma ut.

Serien bygger på en podcast som vidareutvecklats för tv av Sam Esmail (skapare av ”Mr Robot”). Det här är ett modernt kammarspel.

Per HägredSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons