Annons

José González gör Sverigespelningar

Musik • Publicerad 7 september 2023
José González tar turnén "A tiger in paradise – en exklusiv kväll med José González" till Sverige. Arkivbild.
José González tar turnén "A tiger in paradise – en exklusiv kväll med José González" till Sverige. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

José González har de senaste sex månaderna turnerat internationellt med sin hybridturné "A tiger in paradise – en exklusiv kväll med José González". Den 5 december har turnén premiär i Sverige.

Publiken får ta del av dokumentärfilmen "A tiger in paradise" som handlar om José González liv, ett liveframträdande samt ett samtal mellan filmens regissör Mikel Cee Karlsson och José González.

Annons

"Jag är väldigt glad över att göra detta tillsammans med Mikel. Han har alltid varit bra på att fånga upp subtila idéer i musiken och i våra samtal, ge dem liv i mina musikvideor, och nu genom den här dokumentären. Det känns också speciellt eftersom vi berör min personliga historia som jag inte har delat med mig av på det här sättet tidigare", säger José González i ett pressmeddelande.

Sverigepremiär blir det 5/12 på Göta Lejon, Stockholm, och ytterligare en föreställning spelas 6/12 på Draken, Göteborg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons