Kultur

Jill Johnson: ”Jag började som 14-åring och jobbade med fyra vuxna män”

way out west talks Artikeln publicerades
På samtalsscenen under Way Out West talks pratade Jill Johnson, Cherrie, Sabina Ddumba, Amie Bramme Sey och Linnea Henriksson om mansdominerad musik.
På samtalsscenen under Way Out West talks pratade Jill Johnson, Cherrie, Sabina Ddumba, Amie Bramme Sey och Linnea Henriksson om mansdominerad musik.

Countrystjärnan Jill Johnson, 46, tog upp en spontan applåd när hon hörde hur rapparen Cherrie, 28, berättade om hur hon stod på sig och gjorde sin grej.

– Jag har fått kompromissa mycket mer än ni unga.

Scensamtalet på Höjdenscenen handlade om jämställdhet i musikbranschen.

I publiken: nästan enbart unga kvinnor.

Jill Johnson var veteranen i panelen. Tillsammans med henne satt Cherrie, Sabina Ddumba, Amie Bramme Sey och Linnea Henriksson på scenen.

Jill Johnson var den i panelen som hållit på med musik i särklass längst, i 30 år.

– Jag började som 14-åring och jobbade med fyra vuxna män. På ett sätt är jag av den gamla skolan, jag har fått förhålla mig till mycket men inte sett något problem med det. Nu är det skönt att se unga tjejer göra sin grej. Det gjorde jag också till slut men det tog mig hundra år.

Jill Johnson har sett världen förändras under sina år i musikbranschen, sa hon:

– Sexismen har minskat. Jag har sett en förändring bara under de senaste månaderna. Plötsligt är det inte okej att säga vissa grejer längre.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.