1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Jill Johnson: "Alla vill vara i Nashville nu"

Sex svenska artister gästar Jill Johnson på verandan i Nashville, i vad hon själv kallar den mest musikinriktade säsongen hittills i SVT-serien.
– Det känns som att vi har hittat rätt balans mellan musik och samhällspolitik nu, säger hon.
Jill Johnson tillsammans med Miriam Bryant inför premiären av ”Jills veranda” som börjar sändas på SVT den 12 februari.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Det har åter blivit tid för ett gäng svenska artister att resa över Atlanten för ett besök i countryns epicentrum, hemma hos Jill Johnson i Nashville. Först ut i artistskaran är Miriam Bryant.

– Hon stormade in i programmet utan någon tydlig topic och serverade mig en öl, och vi hamnade i djupa samtal om kärlek. Miriam är så jordnära och omedelbar, där har jag en del att lära. Och så sjunger hon en rakt in i själen, säger Jill Johnson.

quote
När jag kom hit för 20 år sedan var det väldigt konservativt och bakåtblickande. Där har det ändrat sig jättemycket. Alla vill vara i Nashville nu, från LA till New York. Det konservativa luckras upp.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Duon tar sig an Dolly Partons "I will always love you", som ligger som ett tema över hela avsnittet – ett känslosamt och tårfyllt sådant.

– Det blir mycket om kärlek, och det låter kanske inte så jäkla spännande. Men för mig var det en väldigt speciell resa, då jag precis hade gått igenom ett jobbigt break up när vi spelade in. Det kändes väldigt skönt att ha Jill och hela stan med musiken runt om som stöd, berättar Miriam Bryant.

Under den fjärde säsongen av "Jills veranda", vars första säsong sändes 2014, får tittarna även se Amanda Werne, Mikael Wiehe, Mauro Scocco, Shima Niavarani och Emil Svanängen ge countryn en ärlig chans på besök i Nashville.

Musikgenren, som ofta förknippas med amerikansk sydstatskultur, har fått ett rejält uppsving på senare år, menar Jill Johnson.

– När jag kom hit för 20 år sedan var det väldigt konservativt och bakåtblickande. Där har det ändrat sig jättemycket. Alla vill vara i Nashville nu, från LA till New York. Det konservativa luckras upp, säger hon.

Tre år har gått sedan förra säsongen. Blir det mer efter den fjärde?

– Jag hoppas det. För mig är det lite som ett barn som håller på att växa upp. Men det lär dröja i så fall. Jag tycker inte att det behövs en ny säsong varje år, utan snarare när det känns relevant och givande.

Jill Johnson tillsammans med Mikael Wiehe och Miriam Bryant, som gästar fjärde säsongen av "Jills veranda".

"Hon stormade in i programmet utan någon tydlig topic och serverade mig en öl", säger Jill Johnson om Miriam Bryants medverkan.

"För mig är det lite som ett barn som håller på att växa upp", säger Jill Johnson om tv-serien "Jills veranda".

"Jills veranda"

Första säsongen sändes i SVT år 2014, och belönades samma år med flera Kristallen-priser, bland annat i kategorin årets program.
I serien hälsar folkkära artister och skådespelare på hemma hos Jill Johnson i Nashville, där de spelar musik, utforskar countrymusikens historia och gör nedslag i samhällsdebatten.
Seriens fjärde säsong gästas av Amanda Werne, Mikael Wiehe, Mauro Scocco, Shima Niavarani, Emil Svanängen och Miriam Bryant och har premiär den 12 februari i SVT.

Läs mer

Sport

Elfsborg vann – men stjärnan bars ut skadad: ”Högg till”

Efter slutsignalen kände Jimmy Thelin oro över Joseph Okumus skada.

Sport

Norrby rånades på poäng: ”Det är hemskt”

Benjamin Arapovic var sekunder ifrån att gå segrande ur sin debut från start.

Sport

Här är spelarbetygen efter Elfsborgs rysare mot Kalmar

Han var bäst i Elfsborgs seger: ”Visar mest pondus”

Borås

Efter år av motgångar – vandalisering i butiken: ”Orkar snart inte mer”

Företagets tuffa tid: ✓ Storbranden ✓ Pandemikraschen ✓ Inbrottet

SUPERLIVE – FÖLJ ELFSBORG OCH NORRBY DIREKT

Fotboll: Elfsborg upp som tvåa – Holmén sen segerfixare

Det blev 2–1 borta mot Kalmar efter ett avgörande mål på övertid.

Borås

Stöldvåg i Borås butiker: ”Vi tar folk flera gånger om dagen”

Ökat med runt 30 procent – och polisen har en teori.