Annons

Jan Björklund fick lämna "Let's dance"

Trots draghjälp av "Let's dance"-proffset Daniel Norberg räckte det inte hela vägen till semifinal. Den före detta partiledaren Jan Björklund röstades ut av tittarna.
Tv • Publicerad 15 maj 2020
Jan Björklund med partnern Cecilia Ehrling Danermark. Arkivbild.
Jan Björklund med partnern Cecilia Ehrling Danermark. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Veckans tema var trio-dans och varje deltagare fick dansa med en finalist från programmets historia, förutom sina fasta danspartners.

John Lundvik fick stående ovationer av juryn efter en cha-cha med förra årets vinnare Kristin Kaspersen och partnern Linn Hegdal.

Annons

– Det är lätt att göra en bra show men att dansa med sådan kvalitet på allra högsta nivå är helt sjukt bra, sade jurymedlemmen Ann Wilson.

Dansade med vinnare

Sussie Eriksson fick dansa med tvåfaldige vinnaren Anton Hysén, som även avslöjade att han har tatuerat in sina "Let's dance-vinster" på kroppen.

– När jag såg Anton blev jag så himla glad för han har ju faktiskt vunnit två gånger, sade Sussie Eriksson i programmet.

Trion svängde loss i en sensuell rumba, något som föll juryn i smaken.

– Kemin mellan er tre efter så kort tid var magisk. Jag skulle kunna tänka mig att betala pengar för att se er, sade Dermot Clemenger.

"Ska ha motstånd"

Jan Björklund fick visa sin dramatiska ådra när han och danspartnern Cecilia Ehrling Danermark utmanades i en paso doble tillsammans med komikern Daniel Norberg. Numret var inspirerat av spansk tjurfäktning och fick blandad kritik av juryn.

– Det som jag saknade var intensitet i kroppen. Man ska ha motstånd för att skapa det här manliga i paso doblen, sade Dermot Clemenger.

Men det höll inte kollegan Tony Irving med om.

– Från början av den här säsongen har du utvecklats systematiskt varje vecka. Det är det "Let's dance" handlar om. Det är fantastiskt, sade han.

Men tittarna gick på Dermot Clemengers linje och röstade ut Liberalernas före detta partiledare.

Annons

– Det har varit ännu roligare än jag trodde. Att få dansa med Sveriges bästa danslärare har varit fantastiskt. I mitt tidigare jobb kunde man inte bara öppna upp och ösa på hur som helst, sade han.

Fakta: De är kvar i "Let's dance"

Anders Svensson, före detta fotbollsproffs

Sussie Eriksson, skådespelare och musikalartist

John Lundvik, artist

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons