Annons

Inga större överraskningar på Magnus Carlssons ‘’Atmosphere’’

Skivrecension • Publicerad 24 september 2021
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Pop

Magnus Carlsson

Album: Atmosphere

Skivbolag: The Republic

Borås alldeles egna Magnus Carlsson är tillbaka med sin första fullfjädrade soloplatta sedan 2015 års ‘’Gamla stan’’. Han må ha blivit sex år äldre, men produktionen har fått sig ett föryngrande ansiktslyft sedan sist. Lite mindre Melodifestivalen, lite mer Svensktoppen. I övrigt är inget nytt under solen.

‘’Atmosphere’’ är som titeln antyder engelskspråkigt, och det gagnar oss lyssnare.

Annons

Desperata kärleksbekännelser och brustna hjärtan gör sig klart mycket bättre på engelska än på schlagersvenska, och den sortens klyschig romantik råder det ingen brist på här. Av femton låtar är åtminstone tio snarlika varandra, såväl tematiskt som ljudmässigt. Det märks att det är en rutinerad 47-åring vi har att göra med. Han har minst sagt funnit sin formula.

Men det är heller ingen usel samling popdängor vi bjuds på. Ser man dem för vad de är – varm, kul och prestigelös pop – så finns det mycket att hämta här. Det mesta av materialet är fräscht och balanserat. Visst, det råder en akut brist på variation och känslomässigt djup. Och visst, albumet har en och en annan olidlig stund (covern på Rick Astleys ‘’Never gonna give you up’’ är inte en av dem). Trots det är ‘’Atmosphere’’ långt ifrån det värsta som gjort inträde på skivmarknaden i år.

Alexander ForslundSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons