Kultur

Iggy Pop saktar ned för en stund

skivrecension Artikeln publicerades
Iggy Pop.
Foto: Thomas Daskalakis
Iggy Pop.

Iggy Pop har varit med så länge nu att han i det närmaste rundat musikbranschen.

Iggy Pop

Genre: Rock

Album: Free

Bolag: Caroline/UNI

Men att luta sig mot gamla bedrifter verkar inte vara ett alternativ. Den nya skivan ”Free” är tvärtom en uppvisning i självförtroende och kreativitet, och plötsligt saktar allting ner för en stund.

Projektet är ett samarbete med gitarristen Sarah Noveller och trumpetaren Leron Thomas . Tillsammans har trion snickrat ihop en ljudbild som kryssar mellan rock, poesi, jazz och punk och som ofta känns både direkt och stämningsfull. Trots de experimentella och filosofiska omvägarna.

Slutresultatet? Inte helt lättlyssnat, men som bäst I spår som Loves missing, Dirty Sanches, Do not go gentle into that good night och We are the people.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.