Annons

Hyllad Hedlund får lämna"Let's dance"

En känslosam hyllning till mamma och tre tior från juryn räckte inte.
Hanna Hedlund får lämna TV4:s "Let's dance".
Tv • Publicerad 17 april 2021
Hanna Hedlund, som dansat med Tobias Wallin, får lämna "Let's Dance". Arkivbild.
Hanna Hedlund, som dansat med Tobias Wallin, får lämna "Let's Dance". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Deltagarna tillägnade kvällens danser till någon de tycker om och juryn öste poäng över paren. Paren Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm samt Hanna Hedlund och Tobias Wallin fick båda högsta möjliga poäng av juryn. De hade tillägnat danserna till sina mammor.

– Jag kan tänka mig att din mamma är den stoltaste i hela världen när hon ser dig i kväll för du var kanon, sade Dermot Clemenger till Hanna Hedlund, varpå Tony Irving stämde in att hon dansat "gudomligt".

Annons

Men bland tittarna var det andra framföranden som var favoriter. I slutänden ställdes paren med full pott mot varandra i den avgörande duellen. Sedan stod det klart att Hedlund och Wallin får lämna tävlingen.

– Jag kan rekommendera alla att göra detta (tävlingen), sade Hedlund till programledarna efter beskedet.

"Speciell säsong"

När två par med toppbetyg riskerade att åka ut kunde juryn bara konstatera att det är en väldigt speciell säsong där samtliga par är skickliga dansare.

Anis Don Deminas 30-poängsdans hyllades.

– En mammas gåva till sitt barn är att ge dem styrkan att tro på sig själv och du går ut och visar att det är det din mamma har gjort, sade Ann Wilson till honom.

Höjdhopparen Michel Tornéus dansade för sin gudfar Olle som gick bort 2008. Med dansen nådde han ett genombrott, enligt Tony Irving.

– Under 15 år har jag aldrig sett en manlig deltagare inta golvet och andas genom varje rörelse, sade han.

Filip Lamprechts danshyllning till sin mormor Barbro "Lill-Babs" Svensson och Carolas dito till sin pappa Jan "Häggis" Häggkvist mottog också hyllningar av juryn.

"Keyyo" bäst på vals

För första gången denna säsong dansades två danser. Efter poängkavalkaden i den första omgången samlades alla paren på golvet för en wienervals.

– Det här blir en utmaning, att göra två helt olika danser, en modern och en gammal. Jag tycker själv det är svårt att växla mellan de uttrycken, sade jurymedlemmen Tony Irving.

Annons

Enligt juryn var det Kristina "Keyyo" Petrushina och hennes partner Hugo Gustafsson som drog den klart stiligaste valsen. Paret låg i delad ledning med Hanna Hedlund och Tobias Wallin – innan de sistnämnda åkte ut.

Fem par återstår inför nästa veckas program.

Fakta: De är kvar i "Let's dance"

Filip Lamprecht och Linn Hegdal

Michel Tornéus och Jasmine Takács

Carola Häggkvist och Tobias Karlsson

Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm

Kristina "Keyyo" Petrushina och Hugo Gustafsson

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons