Annons

Hugh Grants kupp mot Boris Johnson

Nöje • Publicerad 7 juli 2022
Den politiskt intresserade skådespelaren Hugh Grant orsakade rabalder utanför brittiska parlamentet. Arlivbild.
Den politiskt intresserade skådespelaren Hugh Grant orsakade rabalder utanför brittiska parlamentet. Arlivbild.Foto: Joel C Ryan/AP

Journalister som på torsdagen direktrapporterade om premiärminister Boris Johnsons avgång utanför parlamentsbyggnaden i Westminster fick göra med ledmotivet till "The Benny Hill show" i bakgrunden. Bakom tilltaget stod ingen annan än skådespelaren Hugh Grant.

Under morgonen twittrade Grant en uppmaning till aktivisten Steve Bray, som sedan tidigare satt upp högtalare utanför Westminster för att protestera mot "brexit och korrupta Tories", och frågade om han möjligen hade Benny Hill-musiken till hands.

Annons

Och Bray var inte sen att anta uppmaningen från superstjärnan. Klipp där tv-bolagens politiska reportrar analyserar det politiska läget till tonerna av "Yakety sax" spreds under dagen som en löpeld på Twitter.

Benny Hill show var en buskisliknande brittisk komediserie som sändes 140 länder mellan åren 1955 och 1991.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons