"Hotell Romantik"-Annika ryter ifrån: "Jag förstår att de är avundsjuka"

Dejtingserien hyllas av tyckare och förutspås toppa årslistor. SVT-succén ”Hotell Romantik” har minst sagt tagit Sverige med storm, men mottagandet har inte bara varit gott.
– Det är uppenbart att det fortfarande är tabu att äldre vill ha intimitet, menar deltagaren Annika Cripps, som är född i Borås.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Tv • Publicerad 28 januari 2023 • Uppdaterad 30 januari 2023
Boråsaren Annika Cripps hyllades som Discodrottning i senaste avsnittet av ”Hotell romantik”.
Boråsaren Annika Cripps hyllades som Discodrottning i senaste avsnittet av ”Hotell romantik”.Foto: SVT

Oavsett om du är en dokusåpafantast eller ej så är det svårt att inte känna till SVT:s nya satsning ”Hotell Romantik”. Dejtingprogrammet satsar helhjärtat på seniorkärlek. Många har hyllat programmet, men bland all beundran finner man även skeptiker.

Tidigare i veckan publicerade DN en insändare som var starkt kritisk till programmet. Serien ger en felaktig bild av samtidens äldre, anser skribenten.

”Bilden av ”65-plussaren” som en deppig, trött och plufsig föredetting har nu ersatts av en lika felaktig schablon; en flamsig, egotrippad och sexhungrande typ som inte skäms för sin skrynkliga kropp och som är beredd att göra nästan vad som helst för lite närhet och beröring” skriver Chris Marschall i en insändare som publicerades i bland annat DN, Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

Annika Cripps, 66 år, ställer sig frågande till kritiken, som hon även skrivit om i en insändare i DN.

– Det är jättetrist. Jag förstår inte varför man resonerar så. Programmet handlar inte om sex utan om kärlek, och det tycker jag har misstolkats, säger hon till BT.

Annika Cripps, 66 år, arbetar idag som speciallärare i Solna.
Annika Cripps, 66 år, arbetar idag som speciallärare i Solna.Foto: SVT
”De som är kritiska är ju människor i min ålder. De påminns om sina egna smärtor när de ser oss pigga och glada. De kanske inte vågar ta det steget som vi gjorde.”
Annika Cripps

Hon menar att det är en tydlig grupp som utmärker sig bland de som fördömer programmet.

– De som är kritiska är ju människor i min ålder. De påminns om sina egna smärtor när de ser oss pigga och glada. De kanske inte vågar ta det steget som vi gjorde.

Varför tror du att folk är så besatta av äldres sexliv?

– Ärligt talat vet jag inte. Det är uppenbart att det fortfarande är tabu att äldre vill ha intimitet. Det kan vara att de är avundsjuka när de ser oss ha kul och inte skäms för våra kroppar, men det är inte för att vi är perfekta. Programmet väcker mycket känslor, och jag förstår att de är avundsjuka. Vi hade det jätteroligt.

Vad vill du säga till skeptikerna där ute?

– Gör en bedömning efter att ha sett flera avsnitt. Snart tillkommer det djup och mörker. Och vänta med kommentarerna till efter att ni har sett flera avsnitt.

En sak är säker. Annika Cripps är helt på det klara med varför hon deltog.

– Jag medverkade i ”Hotell Romantik” för att vår generation ska synas i media och, tro det eller ej, hitta kärleken.

Sandra OhannesianSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.