Annons

Hollywoodstjärnor hjälper offren på Hawaii

Flera av Hollywoods stjärnor visar nu sitt stöd för offren på Hawaii efter de förödande bränderna.
Tv-stjärnan Oprah Winfrey dök upp personligen vid ett av räddningscentren med nödvändigheter till de drabbade.
Hawaii • Publicerad 12 augusti 2023
Oprah Winfrey är en av stjärnorna som hjälper Hawaiis offer. Arkivbild.
Oprah Winfrey är en av stjärnorna som hjälper Hawaiis offer. Arkivbild.Foto: Brad Barket/Invision/AP/TT
Jason Momoa.
Jason Momoa.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Kändisar som Jason Momoa, Olivia Wilde, Bette Midler, rockgruppen Pearl Jam, Floyd Mayweather Jr, Pierce Brosnan och Barack Obama är bara några av dem som nu försöker hjälpa befolkningen på det svårt eldhärjade Hawaii med egna donationer och uppmaningar till fansen att skänka pengar.

Tv-stjärnan Oprah Winfrey, som äger ett hus på Maui och har bott där på deltid under mer än 15 år, dök upp personligen vid ett av evakueringscentren på ön. Med sig hade hon täcken, blöjor, filtar, kuddar och schampo.

Annons

– Jag hade kollat med centret vad de behövde mest. Ofta donerar man kläder eller annat och det är inte egentligen vad folk behöver, sade stjärnan till BBC News.

Mick Fleetwood, trummis i amerikanska bandet Fleetwood Mac, har drabbats personligen av brandkatastrofen. Han har bott på Maui i flera år och drivit en restaurang i huvudstaden Lahaina, som nu är borta efter brändernas framfart.

"Vi kommer att stötta samhället och de som påverkats av denna katastrof under dagar, månader och år framöver", skriver Fleetwood på Instagram.

Jason Momoa, stjärnan från bland andra "Aquaman" växte upp på grannön Honolulu. Via sin Instagram visar han förödelsen på Maui och uppmanar sina följare att hjälpa till med vad de kan.

Skådespelaren Pierce Brosnan och hans hustru Keely som äger ett hus på Hawaii uppmanar också via Instagram att skänka pengar till Hawaiis nödställda och via X, före detta Twitter, uppmanar expresidenten Barack Obama, som växte upp på Honolulu, sina följare att donera.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons