Annons

Hockneyporträtt av Harry Styles till museum

När den brittiske konstnären David Hockneys utställning på National Portrait Gallery återinvigs i London i november finns ett antal nya porträtt målade av konstnären på plats – bland annat ett av Harry Styles.
Konst • Publicerad 5 augusti 2023
Harry Styles har blivit avporträtterad av David Hockney. Arkivbild.
Harry Styles har blivit avporträtterad av David Hockney. Arkivbild.Foto: Arthur Mola/AP/TT

Sångaren kom till Hockneys studio i Frankrike för att sitta modell under två dagar i fjol.

– Jag visste inte vem han var då, han var bara ännu en person som kom till studion. Men nu vet jag att han är känd och jag har sett alla hans musikvideor, säger Hockney till brittiska Vogue.

Annons

Art News skriver att utställningen med popkonstnärens verk hann vara öppen i 20 dagar innan coronapandemin stängde ned alla museer i Storbritannien 2020.

Men nu ska den 86-årige David Hockney få revansch. Utställningen "Drawing from life" innehåller förutom porträttet av Styles ett urval av Hockneys verk från 60 år tillbaka, genom olika porträtt, bland annat har han vid flera tillfällen målat av sin egen mamma.

Harry Styles har å sin sida länge varit en beundrare av David Hockneys konst. På ett omslag till Vogue bar han till exempel ett par manchesterbyxor med bland annat en illustration av Hockneys ansikte.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons