Annons

Hjalmarsson hyllar Povel Ramel med tretimmarskonsert

Det blir ingen stor musikal med Jan Hjalmarssons artisttrupp den här hösten. Däremot en stor konsert med fokus på Povel Ramels musik.
Publicerad 12 maj 2019 • Uppdaterad 14 maj 2019
Povel Ramel. hyllas i konsert på Sagateatern.
Povel Ramel. hyllas i konsert på Sagateatern.Foto: JUREK HOLZER / SvD / TT

De senaste åren har Jan Hjalmarsson arrangerat flera musikaler i Borås, förra året var det ”Rivierans guldgossar” i Bäckängsgymnasiets aula, och året dessförinnan ”Singin' in the rain” på stadsteaterns stora scen. Men i år blir det ingen musikal.

– Jag kände redan när vi avslutade förra året att många var slutkörda. Man får ha lite omsorg om både sig själv och sin ensemble, så jag bestämde redan då att vi inte skulle göra någon musikal i år, berättar Jan Hjalmarsson.

Annons

Men det är inte som att Jan Hjalmarsson ligger på latsidan för det. Istället för en musikal planerar han en stor hyllningskonsert till musikern, komikern och sångaren Povel Ramel, som gick bort 2007.

– Han var ju tråkighetens huvudmotståndare, han ville alltid motarbeta tråkigheten i tillvaron. Jag vill att det här ska bli en hyllning till Povel och hans musik och texter.

Konserten kommer att samla omkring 60 personer på Sagateaterns scen. Med på scenen är bland andra jazztrion Smoke rings sisters, och som solister medverkar förutom Jan Hjalmarson själv Tina Rehn-Wikström, Margareta Rosberg och Ingemar Augustsson, med uppbackning av Hjalmarssons kör Notknäckarna. Musiken står Borås Salongsorkester för under ledning av Göran Åhlfeldt.

Jan Hjalmarsson.
Jan Hjalmarsson.Foto: Johan Valkonen

Totalt kommer konserten bli omkring tre timmar lång inklusive paus, och arrangeras i tre föreställningar på Sagateatern den 26-27 oktober. Jan Hjalmarsson är just nu igång med att välja och välja bort ur Povel Ramels digra musikkatalog.

– Man får välja bort några av sina darlings. Det viktiga för mig är att få fram mångfalden, det tunga, det roliga och det ödmjuka... Det ska bli en ödmjuk hyllningskavalkad.

Jan Hjalmarsson lovar också att det inte är slut på musikaler i hans regi bara för att det inte blir någon i år. Planerna är redan igång inför nästa år samt Borås stads jubileumsår 2021.

– Nästa år och jubileumsåret satsar vi såklart ännu större. Tankarna är igång, säger Jan Hjalmarsson.

Elin Thornberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons