Kultur

Hiphoptipsen: Stina Velocettes skiva fyller mig med systerlig råstyrka

Kultur Artikeln publicerades

Mollgan

Album: Fulsnygg Mixtape

Bolag: Independent

Genre: Hiphop

Som jag har väntat på detta mixtape! På den visar Mollgan ihop med sina många briljanta gäster både hur man värnar om hiphopens folkbildande roll i samhället och varför de är några av mina favoriter inom genren. En av många höjdpunkter är låten ”XXL”, där ungdomar från hela Göteborg gästar på en av årets bästa ljudproduktioner, som Mollgan själv står för. Jag är redo att vänta livet ut på Mollgans första album.

Stina Velocette

Album: Nio Liv

Bolag: Same Plate Music

Genre: Hiphop

Stinas musik har följt mig i nästan hela mitt vuxna liv, för på något sätt lyckas hon alltid formulera exakt vad jag behöver i vardagskampen, både den som en för i det privata och den vid jämställdhetsbarrikaderna. "Nio liv" är en på alla sätt fulländad solodebut med flera fantastiska gäster, men mina personliga favoriter är nog Liza True och Nayomi, för de bägge fyller mig med systerlig råstyrka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.