Kultur

Hiphoptipsen: ”Slim Prince ger en gåshud ända in i benmärgen”

Kultur Artikeln publicerades

Slim Prince

Album: Dorcas

Bolag: Same Plate Music

Genre: Hiphop/Afrobeat

Slim Prince är en våra bästa liveartister enligt mig och på sitt debutalbum visar han vilken överjordisk närvaro han har även bortom scenen. På ”Dorcas” visar Slim Prince sin skicklighet som textförfattare, där bland annat den melodiösa texten i ”Cassanova” och den poetiska hyllningen han gör till sin mormor på det kärleksfulla titelspåret, ger en gåshud ända in i benmärgen, för här går euforin hand i hand med sorgen, precis som hos livet självt.

Parham

Album: Vårt paradis

Bolag: Sony

Genre: Hiphop

"Vårt paradis" är både en väckarklocka och en meditativ andningspaus i EP-form. Parham tillhör en skara rappare där texterna kan ses lika mycket som litteratur som musiktexter. Detta komplexa författarskap märks speciellt i sanningssägande ”Bordskick” och inledande melankoliska ”Solstrålar”, en låt som betyder så mycket för mig personligen, att inget jag skriver kan göra den rättvisa.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.