Annons

Gustav Mandelmann: "Jag är bipolär"

Den populäre tv-personligheten Gustav Mandelmann är bipolär, det berättar han i TV4.
Nu får han behandling, men han berättar att han i perioder till och med funderat på att ta sitt liv.
Tv • Publicerad 15 januari 2022
Gustav Mandelmann tackar sin fru Marie Mandelmann för att han nu kan hantera sin bipolära sjukdom. "Hon sa att jag måste söka hjälp, annars skulle hon lämna mig", säger han i "Nyhetsmorgon". Arkivbild.
Gustav Mandelmann tackar sin fru Marie Mandelmann för att han nu kan hantera sin bipolära sjukdom. "Hon sa att jag måste söka hjälp, annars skulle hon lämna mig", säger han i "Nyhetsmorgon". Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Lantbrukaren Gustav Mandelmann har tillsammans med sin fru Marie blivit en folkkär tv-personlighet. Den sjätte säsongen av parets livsstilsprogram "Mandelmanns gård" hade premiär i TV4 den 11 januari.

Men i den här säsongen blir det inte bara fokus på djurhållning och odling utan även på psykisk ohälsa.

Annons

I TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar Gustav Mandelmann hur han ibland kan befinna sig i ett totalt mentalt mörker där han till och med funderat på att ta sitt liv. I dag har han fått diagnosen bipolär och behandlas med litium.

– Det hjälper mig att hålla ett jämnare humör och det är jag jätteglad för.

Tillsammans med sin vän, psykologen Håkan Andersson, som också ska dyka upp i programserien, förklarar Gustav Mandelmann i "Nyhetsmorgon" hur han fungerar:

– När jag har fullt upp, då mår jag bra. Men när det är tomt hemma, barnen har flyttat hemifrån, då blir svackorna djupare.

Att spela in "Mandelmanns gård" hjälper honom att inte hamna i de svåraste, tyngsta tankarna.

– Jag skulle kunna göra det gratis för då kommer det lekkamrater till mig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons