Kultur

Guldgruva för barn som gillar naturen

bokrecension Artikeln publicerades

Stora boken om träd har ett världsomspännande perspektiv och berättar om olika aspekter av deras existens.

Faktabok

Stora boken om träd

Text: Wojciehc Grajkowski

Bild: Piotr Socha

Förlag: Alfabeta

Visa mer...

Träd har i alla tider fascinerat oss människor och de finns i alla dess former och symboler. Boken har ett globalt perspektiv och tar upp trädens livsformer ur många perspektiv. Där är heliga träd bebodda av andar, hur träden faktiskt gör livsresor och allt man kan använda träd till. De är bostad för en rad organismer och en del växer över hela jorden medan andra är endemiska det vill säga bara växer på vissa platser. Den till formatet stora boken är rikt illustrerad, både med botaniskt naturtrogna bilder och med lite skämtsamma bilder, ibland till och med lite läskiga som ett uppslag med olika masker av trä.

Texten håller förhållandevis hög faktanivå, man kan visst läsa den från pärm till pärm men även använda den som uppslagsverk och läsa ett kapitel då och då. En guldgruva för det naturintresserade barnet, och också för den vuxne läsaren. Bilderboksparet har tidigare givit ut ”Stora boken om bin.”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.