Annons

"Guardians of the galaxy" blir spelbart

Spel • Publicerad 14 juni 2021
Galaxens beskyddare blir spelbara i Square Enix nästa Marvel-satsnins. Pressbild.
Galaxens beskyddare blir spelbara i Square Enix nästa Marvel-satsnins. Pressbild.Foto: Square Enix/TT

Square Enix fortsätter sitt samarbete med Marvel, och ger sig den här gången på rymdfigurerna i "Guardians of the galaxy", som släpps den 26 oktober, uppger bolaget vid sin E3-presentation.

Det rör sig om ett singelspel där spelaren kliver ned i Star Lords skor, som styrs i tredjepersonsvy. Liksom i Square Enix "Avengers"-spel ser inte figurerna ut som i filmerna, utan det är nytolkningar utifrån serietidningarna i stället för de berömda skådespelarna.

Annons

Bakom utvecklingen står Eidos-Montréal och titeln släpps till Playstation 4/5, Xbox One/Series X/S pc och strömningstjänsten Geforce Now.

Square Enix satsar också vidare med sitt "Avengers"-spel, där Black Panther gör sitt intåg i expansionen "War for Wakanda" som i augusti släpps gratis till alla som äger spelet.

"Final fantasy"-fans som väntade på nästa del i "Final fantasy VII" eller "XVI" fick hålla sig till tåls. I stället fick rollspelslystna se "Stranger of paradise final fantasy origin" från Ninja Gaiden. Nästa år dyker titeln upp, och för den nyfikne finns en demo ute till Playstation 5 under en begränsad tid.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons