Kultur

Grime med energi och hjärta

Way out West Artikeln publicerades
Stormzy. Arkivbild.
Foto: Joel Ryan
Stormzy. Arkivbild.

Stormzy

Scen: Azalea

Längd: Cirka 70 minuter

Bäst: Att han hela tiden känns så genuint glad.

Sämst: Förseningen som gör att jag inte hinner se klart.

Grimerappens stora posterboy spelade i Linnétältet för tre år sedan. Då var det en urladdning från ett stjärnskott – nu är han tillbaka som en av de allra största stjärnorna på festivalen. Och det helt välförtjänt. Sedan den golvande hitten “Shut up” har han med tiden tagit sig till en position som fullt rimlig headliner.

Han förvaltar också förtroende väl. Stormzy inleder i ett rasande tempo, när han saktar ner är det för att säga viktiga saker eller bedyra sin kärlek till Sverige. Sen accelererar han igen, det är som att han hela tiden kan piska ur mer energi ur sig själv – och i förlängningen också ur publiken som följer minsta vink.

Det är uppvisning i hur hiphop kan framföras. Med energi och hjärta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.