Annons

Goldberg stängs av efter uttalande

Amerikanska ABC stänger av Whoopi Goldberg i två veckor till följd av hennes uttalande om Förintelsen.
Nöje • Publicerad 2 februari 2022
Whoopi Goldberg. Arkivbild.
Whoopi Goldberg. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Den amerikanska komikern och skådespelaren Whoopi Goldberg stängs av från pratshowen "The view", där hon är en av programledarna.

"Även om Whoopi har bett om ursäkt har jag bett henne att ta en stund för att reflektera och lära sig om hur kommentarerna påverkar", säger Kim Godwin, ordförande för ABC News, i ett uttalande.

Annons

Det var under en paneldiskussion i programmet som Goldberg fällde en kommentar om att Förintelsen "inte har med ras att göra" utan att den snarare "handlar om människans grymhet mot andra människor".

Efter en stunds blåsväder på sociala medier bad Goldberg om ursäkt på Twitter och skrev att Förintelsen hade sin grund i så väl mänsklig grymhet som etnicitet.

– Mina ord upprörde så många personer, vilket aldrig var min avsikt, säger hon och tillägger att hon är tacksam för den information hon har fått, vilket hjälpt henne förstå olika saker.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons