Annons

Gitarristen erkänner inblandning i stormningen

Musik • Publicerad 17 april 2021
Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer erkänner sig skyldig till två brott i samband med stormningen av Kapitolium. Arkivbild.
Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer erkänner sig skyldig till två brott i samband med stormningen av Kapitolium. Arkivbild.Foto: Jose Luis Magana/AP/TT

Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer har erkänt sig skyldig till två brott relaterade till sin inblandning i stormningen av Kapitolium. Han är därmed den första av deltagarna i upploppet att erkänna. Det rapporterar CNN.

Jon Schaffer har medgett att han hindrade ett officiellt förfarande och att han gick in i byggnaden med ett farligt vapen, björnsprej – ungefär som pepparsprej fast med längre räckvidd.

Annons

Han har ingått en så kallad "plea deal", vilket innebär att han erkänner och samarbetar i utbyte mot ett mer fördelaktigt åtal.

I dokumenten beskrivs Schaffer som en "livslång medlem" i Oath Keepers, även om hans advokater tidigare hävdat att han inte vet så mycket om den paramilitära gruppen.

Åklagare och Schaffers advokater har kommit överens om att rekommendera att han får mellan 3,5 till 4,5 år i fängelse, baserat på hans samarbetsvilja i utredningen. Den slutliga domen kommer att fattas av den federala domaren Amit Mehta.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons