Kultur

Genreöverskridande när Serge Pizzorno går solo

Kultur Artikeln publicerades

The S.L.P.

Genre: Pop

Album: The S.L.P.

Bolag: Columbia/SME

För indierockpubliken är Serge Pizzorno nog mest känd som gitarrist och låtskrivare i gruppen Kasabian, men i och med soloprojektet The S.L.P. breddas både karriär och sound. Här varvas rytm, electronica, glidande gitarrslingor och klubbiga melodier. Rå minimalism, jordnära och svävande på en och samma gång.

Att skala av och ner är en konst, och även de mest ambitiösa satsningarna kan lätt landa i en tålamodsprövande och trögrörlig smet. Pizzorno däremot lyckas med balansen att vara både genreöverskridande och trygg när han nu äntrar ny mark. Resultatet är en produktion helt rätt i tiden, med doft av alltifrån r&b, rock, pop och trip-hop.

Bästa spår: ”((trance))”, ”Nobody else” och ”Favourites”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.