Annons

Franklins testamente funnet i soffa giltigt

Fem år efter Aretha Franklins död har en jury i den amerikanska delstaten Michigan godkänt ett handskrivet dokument som hittats under en soffkudde som hennes giltiga testamente.
Musik • Publicerad 11 juli 2023
Aretha Franklin, drottningen av soul, dog 2018. Arkivbild.
Aretha Franklin, drottningen av soul, dog 2018. Arkivbild.Foto: Andy Kropa/AP/TT

Sångaren lämnade inte efter sig något formellt testamente. Däremot hittades två handskrivna dokument i hennes hem i Detroit, vilket enligt Michigans lagar fortfarande är möjliga att betrakta som den avlidnes vilja.

Dokumenten har lett till en flera år lång konflikt mellan Franklins söner om arvet.

Annons

Det ena dokumentet, från 2010, hittades i ett skåp, medan det andra, från 2014, hittades i en anteckningsbok under en soffkudde.

Franklin har fyra söner. En av dem anser att ett dokument daterat till 2010 ska gälla, medan två av de andra sönerna i stället anser att det senare är det giltiga.

I båda texterna framgår det att sönerna ska dela på arvet, men det finns skillnader.

Juryns beslut är särskilt fördelaktigt för sonen Kecalf Franklin och hans barn, som nu ser ut att ärva sångarens bostad, en herrgård i en välbärgad förort till Detroit. Han kommer också att ärva hennes bilar.

Aretha Franklin dog i augusti 2018.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons