Kultur

Fortsätter i framkant med eget uttryck

Skivrecension Artikeln publicerades

Ozzy

Album: Sexan

Bolag: Play 66 / Sony Music

Genre: Hiphop

Framgångens baksida, skrivkramp och prestationsångest, berättade Jonas Hassen Khemiri om i sitt andra sommarprat. Rapparen Ozzy verkar vara helt befriad från det. Hans debut ”Ett öga rött” hyllades av kritikerna 2018 och nu är han redan aktuell med nytt material.

I numerologins värld står talet sex bland annat för gemenskap, familj och framgång. Nyckeln till sann framgång är frikostighet och på ”Sexan” delar Ozzy med sig; många gäster och en generös ljudbild med finurliga detaljer. Framförallt lockar ”Sexan” till dans. Ozzy leker med röst och uttryck denna gång snarare än textmässig perfektion, och trots brist på tydlig röd tråd når albumet i mål. Varför? Antalet högkvalitativa spår. Ozzy verkar inte ha någon lägstanivå.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.