Kultur

För vekt och enformigt

Kultur Artikeln publicerades

La Roux

Album: Supervision

Bolag: Supercolour records

Genre: Pop

La Roux, eller Elly Jackson, som hon egentligen heter, lever ut sina Madonna-drömmar på sitt första egenproducerade album. Då pratar vi den naiva och purunga Madonna med hits som ”Holiday” och ”Lucky star”. Skillnaden är att det som lät charmigt taffligt hos den amerikanska superstjärnan är utbytt mot Jacksons syntetiska värme. Sex år gamla La Roux-skivan “Trouble in paradise” var mer storslagen och ambitiös i sitt uttryck. Den jämna strömmen av 80-talssoulig pop som flyter igenom “Supervision” är ibland för vek och enformig.

Det är stillsamma house-pianon, fjäderlätta beats och Jacksons snygga vibrato. Steget till George Michael är bara en neongul t-shirt och synthlugg bort. Det är sofistikerat, men lite för ytligt i längden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.