GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fjärilslätt fullträff av soulfunk

Fieh

Album: Cold Water Burning Skin
Bolag: Vibbefanger
Genre: Funk/Neosoul/Jazz

Norska åttamannakollektivet Fieh med frontfigur Sofie Tollefsbøl, kan konkurrera med Little Dragon om titeln ”häftigaste bandet i Norden”. Deras organiska neosoul-pop med jazz- och funkinfluenser får oss att tro att musik är en lek: glädjestyrt och barnsligt enkelt. Men att låta oss luras av den fjärilslätta, molnmjuka inramningen vore naivt, för på debutalbumet sticker det till – främst från texterna som har hetta och karaktär. En smart, oblyg, rättframhet vi annars hittar inom hiphop.

Ledda av handklapp, basgång, påhittig trumpet och Sofies följsamma sångstil, går vi på tur över en äng full av färgprakt och underskön psykedelisk flora. Med förstoringsglaset i hand vill vi inte missa någonting. Det är mästerligt utfört.

Läs mer