Annons

Festivalmassakern i Israel blir dokumentär

En dokumentär planeras om massakern på musikfestivalen Supernova i Israel.
Filmen ska innehålla flera festivaldeltagares egna filmer, skriver Deadline.
Nöje • Publicerad 16 oktober 2023
Festivalområdet efter attacken som dödade 260 människor. Nu kommer en dokumentär om massakern. Arkivbild.
Festivalområdet efter attacken som dödade 260 människor. Nu kommer en dokumentär om massakern. Arkivbild.Foto: Ohad Zwigenberg/AP/TT

Minst 260 människor mördades på festivalen nära Gaza som ett led i Hamas angrepp på Israel den 7 oktober och flera togs som gisslan. Det hänsynslösa attentatet på unga människor som samlats för att dansa och lyssna på musik chockade världen, däribland Yariv Mozer, som regisserar dokumentären.

– Det går inte att ta in de förfärliga bilder jag har sett från massakern på festivalen. Jag ser det som min plikt som dokumentärfilmare att lyfta fram de överlevandes vittnesmål och de hemska berättelserna från den här slakten, säger Mozer till Deadline.

Annons

Förutom filmer inspelade av och intervjuer med festivaldeltagare berättar även journalister och soldater som kom till platsen efter händelsen om sina upplevelser. Mozer berättar även historien om festivalen och bakgrunden till varför den arrangerades.

Dokumentären snabbproduceras för visning i den israeliska tv-kanalen Hot 8 inom kort.

Mozer har tidigare bland annat gjort dokumentären "The devil’s confession: The lost Eichmann tapes" om nazisten Adolf Eichmann.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons