Annons

Farah Abadi får hedersuppdrag i Eurovision

Eurovision Song Contest • Publicerad 5 maj 2023
Farah Abadi får avslöja vilka som för "douze points" från Sverige i Eurovision Song Contest.
Farah Abadi får avslöja vilka som för "douze points" från Sverige i Eurovision Song Contest.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Det blir Farah Abadi som får hedersuppdraget att rapportera hur den svenska juryn har röstat i finalen av Eurovision Song Contest den 13 maj.

"Det är en barndomsdröm att få vara den som lämnar de svenska poängen i Eurovision. Ingen är mer pepp än jag", säger Farah Abadi i ett pressmeddelande från SVT.

Annons

SVT-profilen var programledare för Melodifestivalen de två senaste gångerna och får nu synas även i europeiska sammanhang.

På senare år har SVT låtit artister eller programledare förknippade med Melodifestivalen rapportera de svenska rösterna. I fjol fick artisten Dotter uppdraget. Dessförinnan har bland annat Carola Häggkvist, Eric Saade och Gina Dirawi representerat Sverige.

Årets Eurovision Song Contest arrangeras i Liverpool. Det svenska bidraget "Tattoo" med Loreen tävlar i den första semifinalen den 9 maj.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons