Annons

Farah Abadi: "Dör hellre än att dansa"

Den skånska programledarduon Farah Abadi och Jesper Rönndahl känner av pressen när Melodifestivalen nu drar i gång. En sak är dock säker: sången och dansen får artisterna stå för.
– – Jag har sagt att jag vägrar, jag dör hellre, säger Farah Abadi.
Melodifestivalen • Publicerad 3 februari 2023
Jesper Rönndahl och Farah Abadi inför fredagens genrep i Göteborg.
Jesper Rönndahl och Farah Abadi inför fredagens genrep i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT
Linda Bengtzing leder den direktsända halvtimmen på plats innan tävlingen drar i gång, och håller även i eftersnacket.
Linda Bengtzing leder den direktsända halvtimmen på plats innan tävlingen drar i gång, och håller även i eftersnacket.Foto: Adam Ihse/TT

Det är första gången sedan 2020 som Melodifestivalen, nu fri från pandemirestriktioner, ger sig ut på turné i landet. Inför första deltävlingen i Göteborg påminner programledarna Farah Abadi och Jesper Rönndahl varandra om att sova, dricka vatten – och ha kul.

– Jag tycker att det är det svåraste, att försöka njuta av att man är här. Och tänka "nu är jag med i Sveriges största tv-program som är det roligaste som finns att göra, så nu ska jag vara här och ha skoj", säger Farah Abadi.

Annons

Hon är veteranen i sammanhanget, och har bland annat jobbat som sidekick till fjolårets programledare Oscar Zia. Trots det blir det inte mycket sång och dans från programledarna, det får de tävlande stå för.

– Jesper kommer att sjunga och dansa lite, men inte mycket, säger Farah Abadi.

TT: Kommer du att göra det?

– Nej. Det finns inget att diskutera, jag kommer inte att göra det. Det står inte i mitt kontrakt. Jag har sagt att jag vägrar, jag dör hellre. Kan vi inte bara låta folk som kan sjunga och dansa göra det, och låta mig göra mitt jobb? säger hon och skrattar.

Jesper Rönndahl tycker att det knepigaste blir att förhålla sig till de förväntningar som kommer med att leda ett program som Melodifestivalen.

– Det svåraste är att skita i dem. Fast det är också ganska lätt, säger han.

Farah Abadis farhågor om att glömma att ha roligt ger han dock inte mycket för.

– När vi står där på scenen och det är 10 000 människor i publiken, då går det inte att ha tråkigt, säger Jesper Rönndahl.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons