GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fantomen ger sig ut på äventyr nummer 1000

Nöje • Publicerad 25 november 2021
Den svenska redaktionen för Fantomen firar 1000-äventyrs-jubileum. Pressbild.
Den svenska redaktionen för Fantomen firar 1000-äventyrs-jubileum. Pressbild.Foto: King Features Syndicate/Egmont

Under de senaste åren har den svenska Fantomen-redaktionen lyft upp nya ämnen och problem i Fantomens äventyr. 2018 skapade Fantomen rubriker när han på ett omslag slogs mot fascister med en prideflagga.

Året därpå reste han till Stockholm och hjälpte en ung man som led av psykisk ohälsa.

Den svenska Fantomen-redaktionen har nu hunnit fram till det 1000:e svenskproducerade äventyret: “Singhs sanna brödraskap”, som publiceras i nästa nummer av tidningen.

En milstolpe för både Fantomen och svenska serier, konstateras det i ett pressmeddelande.

"Vi arbetar aktivt med att förnya innehållet i tidningen så att den vandrande vålnaden fortsätter att vara en stark och positiv förebild för såväl unga som vuxna", säger Jacob Habinc, projektledare för tidningen Fantomen på Story House Egmont i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.