Annons

Familjeterapi på Kivik Art Centre

Konst • Publicerad 10 juni 2021
Snart öppnar Kivik Art Centre för säsongen. På bilden syns verket "Nine Towers (for Jene)". Arkivbild.
Snart öppnar Kivik Art Centre för säsongen. På bilden syns verket "Nine Towers (for Jene)". Arkivbild.Foto: Gerry Johansson/Kivik Art Centre

Den 15:e säsongen på skånska Kivik Art Centre öppnar den 27 juni med årets nya konstverk "Familjeterapi" av Peter Johansson.

Den interaktiva skulpturen i form av en roterande röd stuga har vuxit fram som ett resultat av konstnärens reflektioner kring sin barndom, som i ett pressmeddelande beskrivs som "ett eget helvete med övergrepp och mobbing, både från familj och så kallade kompisar."

Annons

Peter Johansson har tidigare skivat dalahästen och lagt i charkdisken, broderat kurbitsmönster på rånarluvor, byggt minareter på hembygdsmuseer och gått i klinch med Anders Zorn. Den svenska identiteten är ett ämne som han genomgående bearbetar och återvänder till.

"Jag växte upp i Sälen i Dalarna. Det var som att leva i en turistbroschyr, en aning overkligt. Men den idylliska ytan speglar inte alltid vad som finns bakom", säger han i pressmeddelandet.

Kivik Art Centre håller öppet 27 juni – 29 augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons